Advocaat De Panne

Nicolas Vanspeybrouck is een jurist pur sang. Na zijn geslaagde studies aan de UGent, startte Nicolas Vanspeybrouck in oktober 2004 zijn stage als advocaat bij Lagrou Advocaten te Diksmuide (balie Veurne).

Nicolas Vanspeybrouck is een jurist pur sang.

Na zijn geslaagde studies aan de UGent, startte Nicolas Vanspeybrouck in oktober 2004 zijn stage als advocaat bij Lagrou Advocaten te Diksmuide (balie Veurne).

Al snel maakte hij de overstap naar het gereputeerde advocatenkantoor Rieder & Verdonck (balie Brugge en Gent), waar hij ook bijna zes jaar bleef. Het hoeft geen groot betoog dat hij daar de klappen van de juridische zweep leerde kennen. In 2009 was de tijd dan rijp voor een eigen, dynamisch kantoor in het hartje van De Panne.

Nicolas Vanspeybrouck is een echte all-round advocaat. Al hebben zich het voorbije decennium vier gespecialiseerde domeinen afgetekend. Met name burgerlijk recht,  straf- en verkeersrecht, jeugdrecht en handels- & vennootschapsrecht.

Nicolas Vanspeybrouck kan terugbogen op een bijzonder rijke ervaring en expertise in het kader van appartementsmede-eigendom en bij problemen rond het bouwen, verbouwen en renoveren van onroerende goederen. Stuk voor stuk materies die vaak voorkomen in onze regio.

Sedert 2007 is Nicolas Vanspeybrouck in het bezit van een certificaat bijzondere opleiding Jeugdrecht, zodat hij het aanspreekpunt is bij uw problemen inzake minderjarigen.

Ook bemiddeling heeft geen geheimen meer voor Nicolas Vanspeybrouck. Deze alternatieve manier om geschillen te beslechten wordt momenteel nog maar sporadisch gekozen. Desalniettemin is het toch aan een opmars bezig omdat het de partijen het gevoel geeft dat er rekening wordt gehouden met hun verzuchtingen.

Voorts wordt Nicolas Vanspeybrouck zeer regelmatig aangesteld voor gerechtelijke mandaten, zoals faillissementen, collectieve schuldenregeling, voorlopig bewindvoering en onbeheerde nalatenschappen.

Nicolas Vanspeybrouck is tevens sedert 2008 actief lid van JCI Brugge vzw.

Deze vereniging maakt deel uit van JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL, een wereldwijde organisatie met meer dan 175.000 leden verspreid over meer dan 110 landen. In tegenstelling tot hetgeen velen denken, is JCI géén serviceclub en is zelfs politiek neutraal.

JCI is geen vereniging met vastgeroeste ideeën of posities. One man, one year, one job is het motto, zodat iedereen de kans krijgt om een functie op te nemen.

JCI Brugge vzw telt ongeveer een vijftigtal leden en kandidaatleden en staat open voor ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar, waarbij het verbeteren van het individu centraal staat. JCI daarom uniek in haar soort en biedt een ongelofelijke waaier aan mogelijkheden om dit doel te bereiken.

Het gekendste event van JCI binnen Vlaanderen is zonder twijfel de verkiezing van de jonge ondernemer van het jaar .

Nicolas Vanspeybrouck zetelde als penningmeester, vormingsverantwoordelijke, voorzitter en pastvoorzitter in de raad van bestuur van JCI Brugge vzw. Daarna volgden de functies penningmeester en bestuurder – Internationalisme in de raad van bestuur van JCI Vlaanderen vzw. In 2017 werd NIcolas Vanspeybrouck dan opnieuw penningmeester, maar dan in de raad van bestuur van JCI Belgium vzw.

In 2012 werd Nicolas Vanspeybrouck binnen JCI Vlaanderen gelauwerd met een merit als “beste lid 2011-2012”.

"Regelmatig, transparant en eerlijk communiceren met mijn cliënten. Daar maak ik een ere-zaak van."

Uiteraard bent u begaan met uw dossier. Maak u geen zorgen: ik ook! Daarom maak ik er een punt van om op regelmatige basis te communiceren met mijn cliënten. Een simpele brief of bericht kan een wereld van verschil maken. Een open communicatie is ook van essentieel belang in mijn relatie tot de cliënt.

Iedereen verdient een eerlijk advies. Ook al is het niet altijd even leuk om hiermee geconfronteerd te worden. Nochtans gebeurt dit beter vroeg dan laat. Zinloze juridische procedures zijn dan ook niet aan mij besteed. Ook daar ben ik eerlijk in.

Contacteer ons